Savo Boulder Classics Series – Monologi

Nyt starttaa VOEMAblogin Savo boulder classics -sarja! Ideana on esitellä Savon alueen bouldereitten helmiä, kertoa tarinoita reittien historiasta, eeppisistä ensinousuista sekä tietenkin ammentaa suurella kauhalla motivaatiota kaikille kiipeilytovereille!

Ensimmäisenä vuorossa vuonna 2012 kesällä allekirjoittaneen toimesta ensinousunsa nähnyt Monologi (7c+) Kuopion Viitaniemestä. Kyseessä on muutaman muuvin kompakti kompressiotyylinen reitti. Monologissa on kaikkiaan 6 muuvia, jotka suoritetaan melkoisen slouppaavilla otteilla. Hyvästä kitkasta ja huukkaamistaidoista on varmasti hyötyä, ainakin tuolla betalla, joka alla olevassa betavideossa on nähtävillä.

Reitin kruksi sijoittuu kolmeen viimeiseen muuviin. Oikea jalka on hyvässä huukkipaikassa, mutta käsiotteet on melkoisen huonot. Asennon on oltava täydellinen, jotta vasemman käden saa tuotua huonolle sloupperille. Viimeinen muuvi täytyy vetää vielä ihan täysillä, mutta otteet ei kestä liian hätäistä vetoa. Herkkää, mutta silti voimallista ja myös aika kitkariippuvaista.

Työstellessä jäin miettimään pystyisikö pidempi kiipeilijä skippaamaan tuon loppukruksin yltämällä suoraan vasemmalla kädellä noin 10cm pidemmälle, jolloin huonoa vasemman käden sloupperia ei tarvitsisi käyttää laisinkaan. En tiedä? Voi olla, että kruksi olisi silloin joku ihan toinen muuvi. Niin se yleensä menee.

Loistava kivenlaatu ja erityisen hienot muuvit tekevät tästä oikein mainion kokonaisuuden vaikka korkeutta ei liiemmin olekaan. Usein korkeus tuokin reittiin tiettyä hienoutta, mutta toisaalta ei kaikkien reittien tarvitse olla samanlaisia. Tämänkin reitin voisi hyvin kuvitella vaikkapa Fontsuun jonkin matalan klassikon viereen.

Toistonousua ei ole vielä nähty, mutta toivottavasti tämän videon myötä joku innostuu ottamaan sloupeista kuumat ja tekemään toiston tähän mainioon probleemaan!

Kuivia kiviä odotellen,

– Sami / VOEMA

Monologi 7c+ from VOEMA – Kuopion kiipeilykeskus on Vimeo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top