UKK

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET


Miten VOEMAlle pääsee kiipeämään ja tarvitsenko ajanvarausta?

VOEMAlle pääsee kiipeämään todella helposti! Et tarvitse ajanvarausta. Saavut vain paikan päälle ja opastamme sinut alkuun. Boulderointia varten annamme sinulle alkuinfon, jossa käydään läpi mm. turvallisuuteen liittyvät seikat ja muut talon tavat. Kiipeilykokeilussa käymme opastamassa sinulle itsevarmistavien laitteiden käytön.

Mitä varusteita tarvitsen kun tulen kiipeämään?

Mukavat ja rennot liikuntavaatteet sekä ohuet sukat (vuokrakenkiin) riittävät. Boulderointiin tarvitsee ainoastaan kiipeilykengät, joita voit alkuun vuokrata meiltä (4€ / kerta). 

Kiipeilykokeilu (juniorit 15€, aikuiset 20€) sisältää kaikki tarvittavat varusteet.

Kauanko sisäänpääsymaksulla saa kiivetä?

Aikarajoitusta ei ole. Voit siis kiipeillä aukioloaikojemme puitteissa vaikka koko päivän. 

Miten voin maksaa?

Meillä voit maksaa käteisellä, yleisimmillä korteilla (Debit / Credit / VISA Electron jne.) sekä erilaisilla liikuntaseteleillä esim. Smartumeilla, e-passilla, TYKY- ja Virikeseteleillä, jne.

Voiko lapset tulla VOEMAlle?

No tottakai! VOEMAlta löytyy kiivettävää kaikenikäisille kiipeilijöille! Turvallisuus syistä alle 15-vuotiaat kiipeilevät VOEMAlla ainostaan huoltajan valvonnassa. Aikuisten tulee aina muistaa, että turvallisuus on tärkein asia. Aikuisen täytyy pystyä hoitamaan lasten valvonta, niin ettei vaaratilanteita pääse syntymään. Yksi aikuinen enintään kahta lasta kohden. VOEMAlta löytyy myös erillinen lastenseinä, josta löytyy erityisesti lapsille suunnattuja reittejä.

Miten pääsen köysikiipeilemään?

Jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta köysikiipeilystä voit kiivetä itsevarmistavilla laitteilla tai osallistua Köysikiipeilyn alkeiskurssille, josta saat perustaidot turvallisesta kiipeilystä sekä varmistamisesta. Tämän jälkeen voit suorittaa varmistuskortin ja olet tervetullut köysiseinillemme aukioloaikoinamme.

VOEMAlla on käytössä Suomen urheilukiipeily ry:n varmistuskortit. Itsenäisesti köysiseinää käyttävillä pitää olla näkyvillä joko yläköysi- tai liidikortti. Kortin voit suorittaa VOEMAlla. Testin kesto on noin 10-20 minuuttia ja siinä käydään läpi turvallisuuteen liittyvät perusasiat. Kortti käy kaikissa Suomen urheilukiipeily ry:ssä mukana olevissa keskuksissa (kts. lista alla). Kortin hinta on 13€. Maksu menee kotimaisen urheilukiipeilyn tukemiseen. Tarkempia tietoja varmistuskortijärjestelmästä ja varmistustaitotestistä saat VOEMAn tiskiltä.

Varmistuskortit ovat käytössä seuraavissa kiipeilykeskuksissa:
Kiipeilyareena (Helsinki)
Helsingin kiipeilykeskus
Oulun kiipeilykeskus
Tampereen kiipeilykeskus
Boulderpaja (Jyväskylä)
VOEMA – Kuopion kiipeilykeskus
Bouldersaimaa (Lappeenranta)

Muistathan myös, että alle 15-vuotiaat kiipeävät vain täysi-ikäisen valvonnassa. Alaikäisiltä kiipeilijöiltä vaadimme huoltajan allekirjoittaman vastuuvapautuslomakkeen. Voitte tulla täyttämään sen yhdessä paikanpäälle tai tulostaa lomakkeen tästä ja tuoda mukananne.

Onko VOEMAlla ikärajoja?

Alle 15-vuotiaat ovat tervetulleita kiipeämään VOEMAlle aikuisen seurassa. Max 2 alaikäistä yhtä aikuista kohden. Alle 15-vuotiaat myös maksavat kiipeilystä vähemmän. Katso hintoja tarkemmin hinnastosta.

Voimmeko tulla porukalla kiipeilemään?

Tottahan toki! Omatoimisesti pääsee kiipeämään aina aukioloaikoinamme (esim. kiipeilykokeilu, jolloin ajanvarausta ei tarvita). Jos taas haluat ryhmällesi ohjattua kiipeilyä, katso ryhmien kiipeilyistä täältä! Voit myös laittaa kyselyä sähköpostilla osoitteeseen info@voema.net tai täyttele tämän sivuston yhteydenottolomake. Voit myös ottaa puhelun VOEMAlle 040 522 2655.

Huom! Ohjatut kiipeilykokeilut ja ryhmät aina ennakkovarauksen kautta!

Scroll to top