Turvallisuus

Sisäkiipeily on varsin turvallinen laji, kunhan pitää omalta osaltaan huolta turvallisuusasioista

Kiipeilyyn liittyy monia turvallisuusseikkoja. Jokaisen on erittäin tärkeää huolehtia omalta osaltaan siitä, että ennen seinälle siirtymistä on sisäistänyt kiipeilyturvallisuuteen liittyvät ohjeet ja määräykset. Voit lukea vastuuvapauslomakkeemme sekä sääntömme täältä.

Pelkkä omasta osuudestakaan huolehtiminen ei aina riitä, sillä voi tapahtua jotain odottamatonta, inhimillisiä erehdyksiä, unohtamisia tai muuta, joka aiheuttavat vaaratilanteen. Siksi jokaisen tulisi pitää myös korvat ja silmät auki ja tarkkailla mitä hallissa tapahtuu.

jäJokaisessa kiipeilyhallissa toimitaan kyseisen paikan sääntöjen ja ohjeiden mukaisesti. Alla VOEMAn ohjeet turvalliseen kiipeilyyn.

BOULDEROINTI

– Jätä kaikki irtoesineet pois taskuista
– Poista sormukset ja rannekorut
– Älä vie patjoille mitään irtoesineitä (esim. vesipulloja), vaan jätä ne hyllyyn, naulakkoon, tiskille tai pukuhuoneeseen
– Totuttele putoamaan patjoille oikein. Pyri tippumaan tasaisesti molemmille jaloille. Pidä pudotessa ”paketti kasassa”, älä ota kädellä vastaan
– Älä mene kiipeilijöiden alle
– Mikäli huomaat jonkun vaaratilanteen, puutu siihen välittömästi ja hae henkilökunta paikalle
– Seinien toppaaminen (päälle meneminen) on kielletty (poislukien ns. tatti-muoto).

KÖYSIKIIPEILY

Köysikiipeilyyn VOEMAlla vaaditaan varmistuskortti (pl. kiipeilykokeilu itsevarmistavilla laitteilla).  Varmistuskortti on osa Suomen Urheilukiipeily ry:n luomaa yhtenäistä kansallista järjestelmää, jolla pyritään takaamaan turvallisuus seinäkiipeilyssä.

Voidaksesi varmistaa tiloissamme muita kiipeilijöitä, tulee sinulla olla varmistuskortti. Kortti on pidettävä aina näkyvillä valjaissa!

Varmistuskortti on pakollinen kaikille köysivarmisteisilla seinillä omatoimisesti kiipeileville asiakkaille. HUOM! Ei koske ryhmissä kiipeileviä, boulderointia tai kiipeilykokeilijoita.

Minulla ei ole varmistuskorttia?

Tällöin sinun tulee tehdä ja läpäistä varmistustesti. Läpäistyäsi testin voit lunastaa varmistuskortin.

Yläköysi- tai lead-kortti: 13 €

Köysiseinien säännöt:

– Älä kävele köysiseinän alitse jos joku on kiipeämässä.
– Jos et ole jostain asiasta aivan varma ÄLÄ TEE SITÄ! Pyydä apua henkilökunnalta, neuvomme mielellämme.
– Tee aina ristiintarkistus (cross checking) valjaille, varmistuslaitteelle ja solmulle. Katso myös, että kaikki muukin näyttää päällisin puolin olevan kunnossa.
– Keskity varmistamiseen ja pidä huoli omasta sijoittautumisestasi.

Itsevarmistavat laitteet:

VOEMAlla on neljä itsevarmistavaa laitetta, joiden avulla korkeammillekin seinille pääsee ilman varmistuskorttia. Kiipeilykokeilussa henkilökuntamme opastaa sinua turvallisuusasioissa ja auttaa sinut alkuun. Ennen itsevarmistavien laitteiden käyttöä käydään läpi mm. valjaiden pukeminen, pikalukollisen sulkurenkaan käyttö, turvaportit, turvallinen kiipeäminen ja laskeutuminen.

Scroll to top