Onko kiipeily juuri sinun lajisi?

Asutko Kuopiossa? Oulussa? Jyväskylässä? Tampereella? Lappeenrannassa? Hämeenlinnassa? Turussa? Lahdessa? Vai kenties Helsingissä? Mikäli tiesi vie joskus näille paikkakunnille, olet onnekas! Sinulla on mahdollisuus kokeilla kiipeilyä helposti ilman ajanvarausta tai aiempaa kokemusta!

Kiipeilykeskuksen tärkeimmät tehtävät on mielestäni tuoda kiipeily lajina kaikkien ihmisten ulottuville ja tarjota motivoivat puitteet hienolle harrastukselle.

Kynnys lajin kokeilemiseen on nykyään matala. Kuka tahansa voi tulla paikanpäälle ja päästä kokeilemaan kiipeilyä ilman aiempaa kokemusta!

Keskuksen henkilökunta opastaa turvallisuusasioissa, neuvoo paikan käytännöissä ja ohjaa sinut sopiville reiteille. Sinun ei siis tarvitse muuta kuin lähteä avoimin mielin matkaan ja suunnata kohti uusia haasteita!

VOEMAn seiniltä löytyy ajankohdasta riippuen noin 100-150 eri tasoista reittiä. Kaikki reitit on merkattu reittikorteilla, joista selviää mm.  vaikeusaste, otteiden väri sekä muita oleellisia tietoja. Näitten tietojen perusteella hallissa on helppo valita omalle tasolleen sopivia reittejä ja haastaa itseään.

Ja haasteita kiipeilyssä sitten piisaakin. Jalkaotteet tuntuvat pieniltä, voima ei riitä, tasapaino tekee tepposia ja kaataa ratkaisevalla hetkellä väärään suuntaan. Näihin tunteisiin pääsee kiinni varmasti kaikki, jotka ovat kiipeilyä kokeilleet!

Kiipeilyreittien juju on siinä, että niihin kätkeytyy fyysisten suoritteiden ohella myös erilaisia pulmia ratkottavaksi.

Parhaimmillaan kiipeilyreitin ratkaisu löytyy hyvin pienistä asioista, kuten jalan asennosta tai kehon painopisteen muutoksesta. Joskus tarvittavan liikkeen, eli ”muuvin” tekemisen tarvitaan vain lujaa uskoa.

 

Kiipeily on siis liikuntamuoto, jossa yhdistyy laaja kirjo erilaisia ominaisuuksia, kuten: voima, liikkuvuus, tasapaino, ongelmanratkaisukyky, mielikuvitus, rohkeus, mielenlujuus, sinnikkyys ja luovuus – näin muutamia mainitakseni! Erityisen ainutlaatuisen ja kiehtovan tästä lajista tekee se, että jokainen ihminen saa hyödyntää kiipeilyssä omia kehon ja mielen ominaisuuksia ja pystyy kehittämään itseään kiipeilyn monipuolisten haasteiden parissa!

Rohkeasti kokeilemaan! Kiipeily on kaikkien ulottuvilla!

– Sami / VOEMA

 

 

 

 

 

Kiipeilemään pääset VOEMAn lisäksi seuraavissa paikoissa:
Bouldersaimaa (Lappeenranta)
Boulderpaja (Jyväskylä)
Bouldertehdas (Turku)
Yogarocks (Lahti)
Tampereen kiipeilykeskus
Oulun kiipeilykeskus
Hämeenlinnan kiipeilykeskus Hänkki
Helsingin kiipeilykeskus
Boulderkeskus (Helsinki)
Toyota kiipeilyareena (Helsinki)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top